SCHI ALPIN, GIMNASTICA AEROBICA, SAH
Clubul copiilor si elevilor Vatra Dornei

cercuri pagina principala
Schiul este unul din sporturile complexe care solicita un numar foarte mare de muschi. Daca micutul tau se declara indragostit de acest sport, sa inceapa sa il practice de la o varsta foarte frageda, 4-6 ani, pentru ca atunci invata sa-si coordoneze mai bine miscarile, capata mai multă forța și mobilitate.

 Printre capacitatile pe care le dezvolta schiul putem sublinia: dezvoltarea vederii periferice, a echilibrului, a capacitatii de coordonare si orientare in spatiu. Pentru ca este un sport care se desfasoara in aer liber, este foarte benefic pentru organism, datorita interactionarii directe cu natura, cu altitudinea inalta si cu aerul proaspat. 

  Pentru copilasi, schiul este foarte distractiv si antrenant, dezvoltandu-le spiritul competitiv. Practicat frecvent in perioada de iarna, asigura o buna circulatie a sangelui si are efect benefic asupra metabolismului, stimuland astfel cresterea, prevenind eventualele malformatii reducand considerabil riscul de obezitate. 
 
   Sistemul osos va beneficia de o dezvoltare armonioasa datorita practicarii acestul sport. Sistemul imunitar al copilului se va dezvolta si ca urmare, micutul nu se va mai imbolnavi la fel de des. 

  Schiul, in ansamblu, dezvolta rezistenta, forta, orientarea in spatiu, precum si coordonarea, echilibru, respectul pentru natura si simtul libertatii.
   

Aerobicul este una din metodele eficiente de combatere a stresului, de prelungire a vietii si de dobandire a unei sanatati perfecte. Gimnastica aerobica reprezinta un complex de exercitii si miscari care dezvolta toate grupele musculare, avand un efect benefic asupra organismului.      

  Este accesibila persoanelor de toate varstele. Are o mare importanta in educatia spirituala si emotionala a copiilor si tinerilor, dezvoltand o spontaneitate si naturalete a miscarilor, necesare in viata de zi cu zi. Avand tangenta cu muzica si dansul, contribuie la dezvoltarea gustului artistic si largirea orizontului spiritual.

   Gimnastica aerobica presupune exercitii ritmice si sustinute, care solicita majoritatea grupelor de muschi. Termenul "aerobic" înseamna "cu oxigen". In timpul exercitiilor de aerobic, sistemul cardiovascular raspunde la nivelul crescut de efort fizic prin suplimentarea aportului de oxigenînorganism. 
Activitatea aerobica implica exercitii ritmice care folosesc diverse grupe musculare. 
Exercitiile de aerobic:

  • maresc rezistenta organismului la oboseala, si va confera mai multa energie
  • maresc buna dispozitie si reduc starile depresive si de anxietate.
  • imbunatatesc calitatea somnului, ajutandu-va sa adormiti mai repede
  • maresc cantitatea de colesterol "bun" (HDL), care impiedica aparitia unor maladii ale inimii.
  • reduc grasimile din organism si ajuta la controlul acestora
  • reduc riscul aparitiei cancerului de colon, atat pentru barbati cat si pentru femei, si a cancerului de san pentru femei.