MUZICA POPULARA, ANSAMBLU-TARAF
Clubul Copiilor Vatra Dornei, filiala Dorna Candrenilor

cercuri pagina principala

Ansamblul Plai Bucovinean - Clubul Copiilor Vatra Dornei
Filiala Dorna Candrenilor

Ansamblul Plai Bucovinean a fost înființat în anul 1986 de regretatul profesor Gavril Moroșan. Începând cu anul 1991 acest ansamblu a fost coordonat de învațătorii Banu Gavril și Florentina.
Sub atenta îndrumare a familiei Banu acest ansamblu a participat la numeroase concursuri și festivaluri din țară și străinatate, unde au obținut premii importante.
În ultimii ani Ansamblul Plai Bucovinean a participat la Festivalul Someș Cântecele Tale – Jibou, judetul Sălaj, Călușul românesc – Slatina Olt, Am fost ș-om fi -  Sighetu Marmației și altele.
Începând  cu anul  scolar 2016-2017 Ansamblul Plai Bucovinean este coordonat de profesorii Lostun Costel și Sînziana Roșuș, care împreună cu elevii  au realizat filmări pentru emisiunea Ați fost aici? și au participat la Festivalul de Datini și Obiceiuri Tradiții Bucovinene, festival organizat de Inspectoratul Școlar Județean  Suceava, Festivalul de Datini si obiceiuri „Porniti plugul feți frumoși” Vatra Dornei, Olimpiada de folclor, etapa judeteana – Suceava, Festivalul Laleaua Pestriță- Bistrita Nasaud,  Festivalul Mugurelul – Dorohoi si nu in ultimul rand Festivalul International Catalina- Iasi, obtinand premii importante precum si Trofeul „Catalin Pop”.


Coordonator  cerc
Lostun Costel